-

Erasmus+ Spor Destekleri kapsamında KARGENÇ Kulübü’nün yürüttüğü DU MOTION adlı projenin son hazırlıkları gerçekleştirildi. KARGENÇ Kulübü, 3-4 Şubat tarihlerinde İtalya’nın Sardunya arasındaki Sassari şehrinde Mine Vaganti’nin ev sahipliğinde beşinci ulusötesi projesi toplantısını düzenledi.

Toplantının içeriğine ilişkin açıklama yapan KARGENÇ Kulübü Başkanı Ersel Aydın, “1 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan Dubrovnik maratonundaki görevleri konuştuk. DU MOTION; Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından finanse edilen Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya, Polonya, İsveç ve Türkiye’den 7 Ortağı bir araya getiren Hırvat Hükümet İşbirliği Ofisi tarafından desteklenen bir proje” dedi.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Toplantıda projenin şimdiye kadarki uygulamasının bir özeti ve küresel pandemi nedeniyle karşılaştığı zorluklara rağmen ilerlemesini ele aldıklarına da değinen Ersel Aydın, “Eğitim alan gönüllülerin çeşitli spor müsabakalarında gönüllülüklerinin sonuçları sunuldu ve gelecekteki faaliyetler için bir plan geliştirildi” şeklinde konuştu.

“2021 yılında geliştirdiğimiz ‘Sporda Gönüllülük Modülü’ ve yaptığımız gönüllülük faaliyetleri sonucunda seçilen 7 spor gönüllüsü ile Dubrovnik Maratonunda görev alacağız” diye ifade eden Aydın, “Derneğimiz için çok önemli bir adım olan bu faaliyette ülkemizi temsil etmenin de haklı gururunu yaşıyoruz. Maratonda görev aldıktan sonra 2 Mayıs’ta Dubrovnik'teki Gönüllü Konferansı'nda e Du Motion - Runners' Days Dubrovnik'te gönüllü olanların deneyimlerini dinleyeceğiz” sözlerine yer verdi.