-

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi (ŞÜİAAL) Konferans Salonu’nda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Karasu Anadolu Lisesi tarafından bir anma programı gerçekleştirildi. Programa Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yüksel ile birlikte ilçe protokolü ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serap Kılınç ve Kimya Öğretmeni Satılmış Karka’nın üstlendiği anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Fatih Bıyık yaptı.

Konuşmasında bu günün hüzün ve gururun yaşandığı tarif edilemez duyguları içinde barındıran bir gün olduğuna değinen Fatih Bıyık, “Türk kadınına seçme-seçilme hakkı dahil birçok kazanımı sağlayan Atamız, eğitim alanında da getirdiği yeniliklere, Türk insanına medeni dünyanın asli unsuru olmanın önünü açtı” dedi.

Bıyık’ın konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan slayt gösterisi, ilgiyle izlendi. Ardından okulun bir grup öğrencisi tarafından “Bir destandır Mustafa Kemal” isimli koreografi, izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösteride öğretmen Nesrin Çiftçi, seslendirdiği türkülerle, öğretmen Kurtuluş Döner ise bağlamasıyla öğrencilere eşlik etti. Programın sonunda kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

İlköğretim öğrencileri arası resim yarışmasında dereceye girenler:

1.İpek Birol (Aziziye İlkokulu)

2.Hatice Beren Coşkun (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu)

3.Behlül Aral (Özel Karasu İlkokulu)

Ortaokul öğrencileri arası şiir yarışmasında dereceye girenler:

1.Eren Hakan (Sezi Eratik Ortaokulu)

2.Zeynep Şölen Ortaş (Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu)

3.Merve Geral (Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu)

Lise öğrencileri arası kompozisyon yarışmasında dereceye girenler:

1.Sevim Özdemir (Karasu Anadolu Lisesi)

2.Fatma Bir (Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3.Mustafa Can Kılınç (Karasu Anadolu Lisesi)