-

"Math Game Workshops" isimli eTwinning projesi ile adından söz ettirmeye devam eden Karasu İmam Hatip Ortaokulu, elde ettiği başarılarla çifte ödül almaya hak kazandı. Okul, sunduğu proje ile Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından değerlendirildi ve değerlendirme sonucu Ulusal Kalite Etiketi ödülünü almaya hak kazandı.

Projede öğrencilere danışmanlık gösteren Matematik Öğretmeni Erhan Bal, “Projede her bakımdan destek olan Okul Müdürü Orhan Bülbül ve Müdür Yardımcısı Ümit Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi. Bal, yeni eğitim öğretim döneminde “Bu Okulda eTwinning Projeleri Yapılmaktadır” sloganıyla yine çok başarılı projeler üreteceklerini vurguladı. Aldığı ödülün ardından bir üst etiket olan Avrupa Kalite Ödülü’nü 27 Ekim’de almaya hak kazanarak başarısını taçlandırdı.

Bu başarısının hemen ardından her yıl 80’den fazla ülkenin katıldığı ve 10 - 25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Birliği Kodlama Haftası etkinliklerine katılarak sertifikayı da aldı. Proje dahilinde okulun Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni Gülten Kavas’ın öncülüğünde 5.sınıf öğrencileri, dünya haritası üzerinde kendi okullarını işaretleyerek etiketledi. Sınıf Öğretmeni Kavas, “Öğrencilerimizin dahil olduğu eğlenceli uygulamada, onların algoritma hazırlamaları ve döngü kavramıyla tanışmaları sağlandı” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin destek ve yönlendirmeleriyle de öğrencilerin başarılarına değinen Müdür Bülbül, “Ulusal Kalite Etiketi’ni ve Avrupa Kalite Etiketi'ni okula kazandıran Matematik Öğretmeni Erhan BaL’a ile kodlamayı öğrencilere sevdirecek etkinlikler ortaya çıkartan Gülten Kavas’a ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerin her bir başarısı, geleceklerinin inşa edilmesinde bir tuğla niteliğinde. Bu anlamda başarılarının devamını diliyorum” dedi.