-

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan proje, TÜBİTAK 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması’nın İstanbul Asya finallerine davet hakkı kazandı. Projede okul öğrencileri Sima Önkal, Merthan Kuruoğlu yer alırken proje koordinatörlüğünü Coğrafya Öğretmeni Emrah Bostan yaptı.

Toplam bin 702 başvurunun yapıldığı eve alanında sadece 20 davetin kabul edileceği finallere davet hakkı kazanan okullardan biri de Karasu Atatürk Anadolu Lisesi oldu. Okul Müdürü Yusuf Yurdasucu, “Karasu Atatürk Anadolu Lisesi, proje okulu olmanın hakkını veriyor” diyerek proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Karasu’da yer alan ortaöğretim kurumları çalışma alanımız oldu. ‘Farkındalık Parkurunda Geleceğim’ adlı çalışmamızda ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin değişen dünya ortamları hakkındaki farkındalık seviyelerini ölçmek ve istenen dünya senaryoları hakkında bilinçlendirmek hedeflenmekte.

Öğrencilerin konuya karşı ilgi ve motivasyonlarını artırmak amacıyla hazırladığımız oyun parkurunda fosil yakıtlar, alternatif enerji kaynakları, tarım metotları, şehirleşme ve doğal afetler başlıkları adı altında bulunan problem durumlarına cevaplar araması, sıfır atık farkındalığının istendik yönde artması için oyun içerisinde nesneler üzerinde hazırlanmış hareket eden soru ve cevaplar nitel araştırma yöntemimizin temeli oluşturmakta.

Sonuç olarak bu çalışmada, küresel iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için parkur sonunda problem durumları ve çözümleri hakkında öğrencilerin istendik düzeyde bilgi sahibi olmaları ve iklim değişikliğinin sonuçlarına karşı bireysel motivasyona da önemli katkılar sağlanacak”