-

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Çiğdem Sabah koordinatörlüğünde hazırlanan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden paydaşlarla gerçekleştirilen “Benim Kahramanlarım” isimli e-Twinning projesinde temel değerlerin sağlanması hedef alınıyor.

Çiğdem Sabah, projeyle çocukların tarihi ve kültürünü tanımaları, topluma faydalı bireylerin yetişmesi, temel değerlere sahip çıkılması, çocuğun kendi kültürüne ait kahramanları tanıması, milli açıdan bilinçlenmesi ve çocuğun sanal dünyadan uzaklaşmasıyla becerilerine yönlendirilmesi sağlanıyor.

Okul Müdürü Salim Uğurlu, “Hedefimiz çocuklara erken çocukluk dönemde kendi kültürüne ait kahramanları tanıtarak belli başlı değerleri kazandırmak. Bunun için ailelerimizin de desteğiyle pandemi sürecinde hem çevrimiçi, hem de yüz yüze eğitim yaptığımız koşullarda fen bilimleri, matematik, tarih, müzik, Türkçe alanlarında disiplinerarası bir yaklaşımla, drama, sanat, stem, kodlama gibi yöntemleri ve web2.0 araçlarını da kullanarak süreci keyifli ve verimli bir biçimde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.