-

Cumhuriyetin ilanının 97. yıldönümü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, bir mesaj yayımladı. “Destansı bir kurtuluş mücadelesiyle, topraklarımızı işgal edenlere karşı kazanılan büyük bir zaferin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 97.yıldönümünü millet olarak sevinç ve gururla karşılamış bulunmaktayız” ifadeleriyle mesajına başlayan Müdür Turhan, şu ifadelere yer verdi:

“Türk milleti varlığına ve birliğine kasteden her türlü iç ve dış mihraklara göğsündeki sağlam iman ve irade ile karşı koymuş ve Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırmıştır. Milletimiz böyle büyük bir zaferin ardından kendi geleceği hakkında kendisinin karar vereceği bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet’i tercih etmiştir. Türk Milleti, Cumhuriyet’i benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmış, , iradesine saygı duyulan, eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan bir millet haline gelmiştir.

Cumhuriyet, esarete karşı duruşun yanında millet iradesinin üstünde bir güç tanımamaktır. Cumhuriyet’e sahip çıkmak, onu yüceltmek ve korumak hepimizin en önemli görevidir. Gençlerimiz bilmelidir ki, bu vatanda kurduğumuz Cumhuriyet yönetimi, Atatürk’ün önderliğinde çok büyük fedakârlıklarla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir.

Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin emeği vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin her yönü ile gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması bir görevdir.

Eğitim camiası olarak; Türk milletine emanet edilen Cumhuriyet’imizi tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmayı var gücümüzle sürdüreceğiz. Cumhuriyet kuşakları, bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklar ve ebediyen yaşatacaklardır.

Bu büyük ve anlamlı günde büyük Türk milletinin bayramını kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan sevgisi ile canlarını, gözlerini kırpmadan veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, elleri öpülesi gazilerimize sonsuz saygı, sevgi, minnet ve şükranlarımı sunuyorum”