-

Sakarya’nın Karasu ilçesi Sezi Eratik Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmenliği yapan Burcu Aksu, görev yaptığı Van’da çok sevdiği ve yıllardır unutamadığı bir öğrencisini masal kahramanı karakterine yansıtarak bir masal kitabı yazdı. Kitabını bastıran Aksu, “Öğrencim de adı gibi süslü ve çok güzel bir çocuktu” dedi.

Sosyal medyada dolaşırken çocukluğunun geçtiği Van ilinde “Yerel Masallar” konulu bir öykü yarışması olacağını ve ödül töreninin de Van’da yapılacağını öğrenince yarışmaya katılmaya karar verdiğini belirten Burcu Aksu, “Üç aylık bir kurgu ve bir gecede sabaha kadar yazılan bir masal ile yarışmaya katıldım, derece aldım. Masala hayat veren unsurun ise karakterimiz Süslü’nün gerçek bir kişi olması” diye konuştu.

BEN DE MASALLARLA BÜYÜDÜM

Adından utanan ve kendisiyle alay edilen bir karakter olan Süslü’nün Van’da ilk görev yaptığı yerde gerçek adı Süslü olan ve çok sevdiği bir öğrencisinden esinlenilerek masallaştırıldığına dikkat çeken Aksu, “Bir anne olarak benim de asıl masal kahramanlarım ikizlerim olan çocuklarım. Ben de bir göl kenarında ve masallarla büyüdüm. Kendi çocuklarımı da öğrencilerimi de masallarla büyütmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Süslü isimli masalının “Bir varmış, bir yokmuş” gibi alışık olunan bir cümleyle başlamadığını söyleyen Burcu Aksu, “Masalımda tandır, pişik, içlik gibi yöresel terimlere de yer vermeye özen gösterdim ve tüm güzelliklerin her zaman var olmasını istediğim için masalımıza da ‘Bir varmış, hep varmış’ diyerek başlamayı uygun buldum” dedi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

ÇOK SEVDİĞİ ÖĞRENCİSİNİ MASAL KAHRAMANI YAPTI (şzle):