Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenleri tarafından oluşturulan ‘Eşyalarımı paylaşıyorum’ projesi kapsamında farklı anaokullarından 83 öğrenci ve 12 anaokulu öğretmeni Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından en güzel şekilde ağırlandı. Oluşturulan projenin kesinlikle yardım amaçlı olmadığını belirten Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Proje kapsamında sevgi, saygı, dostluk ve misafir severlik gibi soyut olan kavramları yaşayarak çocuklarımızda kalıcı davranışlar edinmelerini amaçladık. Bu amaçla çocuklarımızı okulda misafir ettik. Çeşitli hediyelerle ve tiyatro gösterileriyle çocukların doyasıya eğlenmelerini sağladık. Okulumuz öğrencileri misafir öğrencilere aldıkları hediyeleri vererek onlarla arkadaş oldular” dedi.

 

 

Açıklamalarına devam eden Kuba, “Bizi kırmayıp okulumuza gelen Tepetarla İlkokulu, Şehit Hakkı Yılmaz İlkokulu, Konacık İlkokulu, İnönü İlkokulu, Gazi İlkokulu, Kurudere İlkokulu, Adatepe ilkokulu, Resuller İlkokulu öğrencilerine, okul müdürlerine, öğretmenlerimize ve öğrenci velilerine çok teşekkür ederim. Ayrıca okulumuzda böyle bir projenin hayata geçmesinde emekleri olan okulumuz öğretmenlerimize, çocuklarımızın gülümsemesi için gönüllü olarak öğrencilere tiyatro veren Ağustos Böceği ile Karınca ekibine çok teşekkür ederim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Paylaşmanın önemini açıklayan Kuba, “Paylaşmak günlük hayatımızın vazgeçilmez bir edep, örf ve adet kurallarından gelen, dinin bize zekat ile emrettiği çok güzel bir olgudur. Paylaşmak sayesinde ülke içerisinde insanlar arasındaki gelir adaletsizliğini ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına da büyük rol oynadığından dolayı paylaşmak çok önemli bir olgudur. Dinimiz İslam her daim yardımlaşma ve paylaşmayı emretmiştir. İnsanların günlük hayatlarında maddi ve manevi açıdan paylaşabilecekleri pek çok değerleri vardır. Paylaşmak insan olmanın gereğidir. Sevinçlerimizi, heyecanlarımızı, üzüntü ve kederlerimizi paylaştığımızda rahatlarız. Dostlarımızla dertleşir, onları yanımızda hmekle yaşam için destek kazanmış oluruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Gülcan Elmalı [Sakarya Kuzey Gazetesi]