-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Kızılay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Savaş alanındaki yaralı ve hasta askerlere yardım etme amacıyla kurulan Kızılay; dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin savaş ve doğal afetler sonrasında insanların, barınma, beslenme ve sağlık gibi sorunlarına çare olan kuruluşlarının başında geliyor” diyerek mesajına başlayan Turhan, “Büyük fedakarlıklarla bu onurlu görevi yerine getiren Türk Kızılay çalışanları, milletimizden aldığı güç ve destekle dünyanın en ücra köşesindeki muhtaç insanlara yardım elini uzatmakta ve tarih boyunca önce insan diyen medeniyetimizin en güzel örneklerini sergiliyor” şeklinde konuştu.

Kızılay’ın kan bağışı, ilk yardım, sağlık ve sosyal hizmetler gibi birçok alanda aktif rol üstlenen örnek bir kuruluş olduğunu ifade eden Müdür Turhan, “Türk Kızılay, muhtaçların ve mazlumların gönlünde taht kurdu. İnsana en büyük değeri veren medeniyet birikimimizin bir gereği olarak zorda kalana yardım etmeyi görev kabul eden Türk Kızılay, halkımızdan aldığı güç ve destekle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında meydana gelen her felaketin ardından insanların yardımına ilk koşan kuruluşumuz oldu” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜLEN YÜZÜ

Çetin Turhan, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

Türk Milletinden aldığı güç ile zor durumda dayanışmanın, felaketlerin en yoğun anında adaletin, savaşın en çetin anında insanlığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olmakta bu önemli görevleri sadece ‘insanlık’ adına üstlenip hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.

Türk Kızılay Karasu Şubesi de ilçemizde yapmış olduğu örnek çalışmalar ile halkımızın, öğrencilerimizin ve okullarımızın her zaman yanında olmuş eğitime desteği tam ve özellikle öğrencilerimizin gülen yüzü haline geldi.

Bu duygu ve düşüncelerle insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılay’ın değerli yönetici, çalışanları, gönüllüleri ile hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.