-

SAKARYA'NIN İKİNCİ YEMEK ÜRETİM ATÖLYESİ AÇILDI (izle):

...

Sakarya’da faaliyet gösteren iki yemek atölyesinden biri olan Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avni Tarakçıoğlu yemek üretim atölyesi, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’nın da katıldığı bir törenle açıldı.

Günlük 2 bin 400 adet taşımalı öğrenciye yemek üreten atölye 2021 yılının Eylül ayından itibaren Karasu ve Kocaali’nin okullarına yemek hizmeti veriyor. Atölyede, okul bünyesinde eğitim gören öğrenciler görev alıyor.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Törenin açılış konuşmasını yapan Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Canan Erol, okullarının pandemi sürecinde Türkiye genelinde maske üretimi yapan ilk 33 okuldan biri olduğunu belirtti.

Canan Erol, “Toplam 1 milyon 296 bin maske üretimi yaparak döner sermayesini başlatan Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yemek üretim atölyesiyle birlikte ülke ekonomisine toplamda 2 milyon 598 bin lira katkı sağladı” dedi.

KUTSAL BİR GÖREV

Yemek atölyesinin oluşması aşamasında maddi katkı sağlayan ve atölyeye adı verilen Karasulu hayırsever iş adamı Hüseyin Avni Tarakçıoğlu ise “Çok mutluyum, tüm iş adamlarımızı da eğitime katkı vermeye davet ediyorum. Bu kutsal bir görev” diye konuştu.

Meslek liselerine bakanlık tarafından önem verildiğine vurgu yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da “Bu tesisle öğrencilerimiz hem üretecek hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Öğrenciler, kendi gibi öğrenci arkadaşlarına yemek üretmenin mutluluğunu da yaşıyor” şeklinde konuştu.

MESLEK LİSELERİ KALKINMANIN ÖNEMLİ UNSURU

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ise yaptığı konuşmada meslek lisesinin memleket meselesi olduğuna dikkat çekti. Helvacı, “Bir dünya gücü olarak var olmayı hedefleyen bir ülke olarak kalkınmanın en önemli unsurunu, üretime katkı sağlayan lise düzeyindeki okullarımız ve devamındaki eğitim kurumlar oluşturuyor” dedi.

Açılış kurdelelerinin kesilmesinin ardından üretim tesisi gezildi. Ardından yemek atölyesinde öğrenciler tarafından hazırlanan yiyeceklerin ikramı yapıldı ve öğretmenlerden oluşan müzik ekibi tarafından türkü dinletisi sunuldu.