-

Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu’nda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. yıldönümü dolayısıyla bir program düzenlendi. Neva ve Berra Demirci ile Almina Berber’in sunuculuğunu üstlendiği programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından minik öğrenciler, bir dizi gösteri sundu ve İstiklal Marşını okudu. Şirinler sınıfı öğrencilerinin “Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı ve İstiklal Marşının yazılışı” draması beğeniyle izlendi. Kelebekler sınıfı öğrencileri ve Minik Yıldızlar sınıfı öğrencilerinin hazırladığı müzikli pankart gösterisi ise büyük alkış aldı.

Programın sonunda “Mehmet Akil Ersoy ile Marşın Vatan Aşkım” adlı e-twinning projesinde yer alan Sevinç Çakır’ın şirinler sabah grubu öğrencilerine ve Meryem Parlak’ın kelebekler öğle grubu öğrencilerine İstiklal Marşı’nı güzel okudukları için madalya ve İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma belgesi takdim edildi.

“Üstad Mehmet Akif Ersoy’un da, ‘Allah bu millete bir daha 'İstiklal Marşı yazdırmasın’ şeklinde dediği gibi Hiçbir millete nasip olmayan bu kutlu marşa hepimiz sahip çıkmalıyız” diyerek sözlerine başlayan Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Miniklerimizle, grup çalışması yaparak ortaya başarılı gösteriler sunduk. İnanıyorum ki, gelecek nesillerimiz çok iyi yerlere gelerek atalarının emanet ettiği değerlere çok iyi bakacak” şeklinde konuştu.