-

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Karasu’dan finalist olan tek okul oldu. Projenin danışmanlığını Okul Müdür Yardımcısı Fatih Mustafa Arslanoğlu ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Soner Usta üstlendi.

Gruplarına taktıklarını Maden Deresi ismiyle öne çıkan Yasir Efe Al, Mücahit Safa Topaloğlu ve Muhammed Emin Bayraktar’ın işitme engellilerine yönelik “Duyan zil” adlı projesi, takdir topladı. Maden Deresi takımı, 5-7 Ağustos tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları’nda ilçemizi temsil edecek.

“Duyan Telefon Projesi işitme engelli bireylerin kapısına gelen kişilerden haberdar olmasını amaçlayan bir proje” diyen Öğretmen Soner Usta, “Bu projeyle kapı zilinin çalması halinde işitme engelli bireyin telefonuna titreşimli bildirim gelecek ve böylece kişinin kapıya gelen kişiden haberdar olmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Projelerinin bir bireyin yaşadığı sıkıntıyı öğrencilerine aktarması sonucu ortaya çıktığını belirten Müdür Yardımcısı Fatih Mustafa Arslanoğlu da, “Sorun kapısına gelen kişiden haberdar olmaması, kargocu kuryelerin veya postacıların evde olmadıklarını düşünerek geri gitmesi probleminden doğdu. Bu projeyle kapı zili çaldığında kişinin telefonuna titreşimli bildirim gidecek ve böylece işitme engelli birey kapıda birinin olduğunu ve kapının çalındığını anlayacak” dedi.

Okul Müdürü Cemal Çetinkaya ise, öğrencileri başarılı projelerinden ötürü tebrik ederek başarılar diledi.