-

Sakarya Karasu Kaymakamlığı binası önünde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi. Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ile birlikte ilçe protokolü de hazır bulundu. Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’ın Atatürk anıtına çelengini sunmasıyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkanı İshak Sarı’nın törene sonradan katılması dikkat çekti. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Sezi Eratik Ortaokulu Müzik Öğretmeni İsmail Hakkı Gayretli yönetiminde İstiklal Marşı okundu.

Ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ’un Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajı Karasu Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Serap Kılınç okudu. Mesajın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Öğretmenler Günü’nün tarihine ve önemine değinen Turhan, “Öğretmen her şey değil ama her şeye açılan bir kapıdır. Bir insan bir alemdir. Öğretmen, bu alemi yetiştirmeye çalışan bir mimar. Öğretmen, şairlerin gönlündeki sevdalı şiir, rüzgarın önündeki türkü, bebeklerin kulaklarındaki ninni, bayrakta ay yıldız, üstümüze doğan bir güneş” diyerek öğretmenlerin gününü kutladı.