-

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ KARASU'DA KA UYGULANIYOR (izle):

...

Sakarya’da belirlenen dört pilot okulda uygulanan Harezmi Eğitim Modeli, Sakarya’nın tek anaokulu Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu’nda da başarıyla verilmeye devam ediyor. Okul bünyesinde 6 eğitimci ve 18 öğrencinin katıldığı Harezmi Eğitim Modeli kapsamında haftada bir gün eğitim veriliyor.

Uygulana programla öğrencilerin eleştirel düşünme becerileri kazanması ve hayat içerisinde belirledikleri problemlere çözüm yolu üretmeleri amaçlanıyor. Proje, Sakarya’da Haziran ayına kadar devam edecek.

Proje kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenlerinden Mücahit Öztürk, Sevinç Çkır, Seniha Gizem Urhan, Esra Baybars, Betül Çavuşoğlu İskender ve Meryem Parlak “Hep birlikte tasarla, üret, öğren, öğret”” sloganı ile çalışmaları sürdürüyor.

TEK ANAOKULU

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Harezmi Eğitim Modeli, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün oluşturduğu bir proje. Sakarya’da dört pilot okul seçilerek Harezmi Eğitim Modeli uygulanmakta. Sakarya genelinde eğitim modelinin uygulandığı tek anaokulu olmaktan da mutluluk duyuyoruz” dedi.

Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Sevinç Çakır ise “Okulumuzda uygulanan eğitim modelinde, öğrencilerimizle birlikte yaparak, yaşayarak ve en önemlisi de eğlenerek öğrenmeyi amaçlıyoruz. Dersin amacının dışına çıkarak güncel hayattaki problemlerin tespitini ve çözüm yolunun bulunmasını amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin böylece çözüm yollarındaki yetenekleri gelişiyor” diyerek programdan bahsetti.

Zübeyde Hanım Anaokulu Öğrencisi Fulya Ustabaş “Harezmi eğitim sınıfında olmaktan çok mutluyum. Yeni arkadaşlar ve yeni öretmenler edindim. Çok eğleniyorum ve ders çalışıyorum. Öğretmenlerimle ve arkadaşlarımla eğlenerek öğreniyorum” sözleriyle eğitim modelinde mutlu olduğunu ifade etti.