-

15 Şubat Pazartesi günü başlaması beklenen ve bir günlük kar engeline takılan tüm anaokulları ve köy okulları için tatil süresi iki gün daha uzatıldı. Salı ve Çarşamba günlerini de kapsayan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, tatil kararını sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Olumsuz kış şartları nedeniyle 16-17 Şubat 2021 tarihlerinde resmî ve özel okullarımızda uzaktan eğitime devam edilecektir. Müdürlüğümüze bağlı resmî ve özel kurumlar da çalışmalarına 2( iki )gün ara vereceklerdir”

15 Şubat’ta açılması beklenen okulların üç gün süre ile tatil edilmesine ilişkin Sakarya Valiliği’nden gelen açıklamada ise şu ifadeleri yer aldı:

İlimizde olumsuz kış şartlarının devam etmesinden dolayı meydana gelebilecek aksamalar sebebiyle; İlimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullardan/kurumlardan, yüz yüze eğitim yapanlar için eğitim ve öğretime, 16 Şubat Salı ve 17 Şubat Çarşamba günleri için 2 (iki) gün süreyle ara verilmiştir. Bu tarihlerde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullarda uzaktan eğitime devam edilecektir.

Yine tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personel de, 16 Şubat Salı ve 17 Şubat Çarşamba günleri idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.