-

Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde pandemi süreciyle birlikte dezenfektan üretimi yapılmaya başlanmış, küçük bir atölyede gerçekleştirilen üretim ile Sakarya’da bir ilke imza atılmıştı. Karasu’da ve Sakarya’da üretim yapan tek okul olma özelliği ile seri üretime geçen Meslek Lisesi’nde üretilen ürün miktarı 100 tonu geçti.

ÖĞRENCİLER, ÜRETİMDE GÖREV ALDI

Pandemi ile birlikte Mart ayı başında seri üretim yapılan Meslek Lisesi’nde 24 saat üretim esaslı bir çalışma gerçekleştirildi. Bugün ise dev bir üretim tesisine sahip Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, öğrenciler de bizzat üretimde görev alarak büyük bir başarıya imza attı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Okul Müdürü Nilüfer Yeke ve Kimya Teknolojileri öğretmenlerinden üretim hakkında bilgi aldı. Turhan, “Bir zamanlar hayalini kurduğumuz bir tesise sahibiz. Hayal bile edilemeyen üretim miktarını gerçek yaptık. Öğrencilerimizin de üretimde büyük rol oynaması bizlere gurur verdi” diye konuştu.

Okul Müdürü Nilüfer Yeke ise, üretim miktarları hakkında bilgi verdi. Yeke, bugüne kadar 65 ton yüzey dezenfektanı, 12 ton el dezenfektanı, 7,5 ton sıvı sabun, 7 ton yüzey temizleyici ve 3 ton da çamaşır suyu üreterek başta resmi kurumlar olmak üzere piyasaya satışını gerçekleştirildiğini söyledi.

HEDEF: 200 TON!

Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nilüfer Yeke, Sakarya’da bir ilke daha imza atarak üretim miktarını 200 tona çıkartacaklarını ifade etti. Yeke, “Kimya öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin başarısı ile ortaya çıkan ürünlerimiz büyük rağbet görüyor. Kendilerine teşekküre diyoruz. Okul idaresi olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yeke, “Yüzey dezenfektanında hedefimiz 105 tona erişmek. El dezenfektanında 40 ton, sıvı sabunda 30 ton, yüzey temizleyicisinde 30 ton ve çamaşır suyunda da 30 tona ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.