-

KARASU ve KUZEY BÖLGESİNDE İLK OLACAK (izle):

...

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İhsaniye Mahallesi’ne giderek Karasu’ya kazandırılması planlanan 1.kademe özel eğitim ilkokulu projesini yerinde inceledi.

Sekiz sınıf ve 64 öğrenci kapasiteli olması planlanan okul, aynı zamanda Karasu’nun ve kuzey ilçelerinin de ilk özel eğitim ilkokulu olacak. Okullarda bulunan özel eğitim sınıflarını bir araya toplayacak olan okul, Nisan ayı başında eğitime başlayacak.

İLÇEMİZE BÜYÜK KATKI

Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Helvacı, “Okullar içerisinde özel eğitim sınıfları bulunuyordu. Fakat burası bir özel eğitim okulu oluyor. Bu da heyecan verici bir proje. Özel eğitime ihtiyaç duyan engelli öğrencilerimiz bu okulda eğitim görecek. İlçemiz için büyük bir katkı. Karasu eğitim alanında güzel yatırımlar alıyor. Bu da onlardan biri. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

KARASU’YU GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Belediye Başkanı Sarı ise “Böyle değerli bir proje ve hizmeti Karasu’ya kazandıracak olmak mutluluk verici. İlçemizdeki idare kurumlarının uyumu ile böyle güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Karasu, gelişmekte olan ve nüfusu artan bir ilçe. Karasu’yu geleceğe hazırlamak için projelerimiz var ve bunları da hayata geçirmeye çalışacağız” diye konuştu.

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL BİR OKUL

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da “Karasu’da uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Karasu’da ihtiyaç çok fazlaydı ve özel eğitim sınıflarında doluluk oranı da had safhaya ulaştı. Hem kapalı olan bir okulu eğitime kazandırdık hem de ihtiyaca cevap verdik” ifadelerini kullandı.

Turhan, “Bir buçuk ay gibi bir sürede tadilat çalışmalarını tamamlayarak okulumuzu eğitime kazandıracağız. Özel çocuklarımız için özel bir okul oluşturarak hem Karasu hem de Sakarya’nın kuzey bölgesindeki ihtiyaca cevap vermeyi amaçlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.