-

Karasu Gençlik, Sanat ve Spor Kulübü Derneği (KARGENÇ), “Bisiklet: İki Tekerlek Bu Proje İçin Yeterli” sloganıyla yeni bir projeye imza attı. Avrupa Birliği finansmanında Erasmus-Spor programı kapsamında yer alan projede Karasu Kaymakamlığı ve KARGENÇ’in yanında Romanya, Yunanistan ve Avusturya yer alıyor. Projenin uluslararası toplantısı ise 3-4 Ağustos 2021 tarihlerinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapıldı.

Viyana ADD’de yapılan toplantıda Yunanistan ve Avusturya’nın ardından sunum yapan Türkiye ekibi, ülkemizde oldukça düşük düzeyde olan bisiklet kullanımı konusunda planladıkları girişimleri anlattı. Türk ekibinin başarılı sunumu katılımcıların ilgisini çekti. Yapılan sunumda şu ifadeler kullanıldı:

ALTERNATİF ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

“KARGENÇ, ortağı olduğu bu projeyle tüm bu sorunları bir nebze olsun gidermeyi, alternatif çözüm önerileri sunmayı hedefliyor. Sakarya, bu konuda ülkemizdeki avantajlı illerden biri. Bisiklet kullanımına son derece uygun bir arazi yapısı var.

Yeni yapılan şehir içi yol çalışmalarında bisiklet yollarına yer verilmesi de olumlu bir gelişme. Ayrıca geçen yıl Sakarya’da Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası’nın yapılması ve sırf bisiklet için şehir içinde bir Ayçiçeği Vadisi’nin de bulunması bu şehri, bisiklet konusunda ön plana çıkarıyor.

KAYMAKAMLIK DESTEĞİ

Projenin koordinesinde yer alan Karasu Kaymakamlığı da özellikle Karasu’da yapımı devam eden yeni sahil ve şehir içi düzenlemelerinde bisiklet güzergahlarına yer verilmesini teşvik edip destekliyor.