Kıbrıs Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencileri, kardeş okul projesi kapsamında Karasu’ya gelerek Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler ayrıca Karasu’nun çeşitli yerlerine de birer gezi düzenledi. 15 öğrenci ve 4 eğitimciden oluşan kafile, ilk olarak okulun Gıda Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan öğle yemeğinde ağırlandı. El Sanatları Bölümü Öğrencileri ise, misafir öğrencilere kendi hazırladıkları ‘Kardeşlik Bileklikleri’ni verdi. Ardından Yenimahalle, Karadeniz sahili ve Acarlar Longozu’nu gezdi.

 

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Dursun, “Kardeşlik Projesi kapsamında ev sahipliği yapmaktan gurur duyduk. Bugün Kıbrıs’tan gelen öğrencilerimizi ağırladık. 4 Kasım itibariyle ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında 160 öğrenci daha Karasu’ya misafir gelecek. İleriki günler de bizler de öğrencilerimizle birlikte başka şehirlere ve ülkelere gideceğiz” dedi.

 

Lapta Yavuzlar Lisesi Müdürü Kerim Akpolat ise, “KKTC ile anavatan Türkiye’nin kardeşlik duygularını geliştirmek adına böyle bir proje düzenlendi. 10 yıl sürecek proje kapsamında iki yılda bir Kıbrıs okulları ile Türkiye okulları eşleştirilecek. Amacımız, var olan kardeşlik bağımızı pekiştirmek ve öğrencilerimizin anavatanı daha yakından tanımasıdır. Karasu’yu çok beğendik. Eşsiz doğa güzellikleri var. Buradan yazlık almayı da düşünüyoruz. Bizleri ağırlayan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Canan Başaran ise, “Ziyaretten büyük mutluluk duyduk. El Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, misafirleri için ‘kardeşlik bilekliği’ hazırladı ve takdim etti. Gıda Bölümü öğrencilerimiz de misafirleri için hünerlerini sergiledi. En iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dileriz memnun kalmışlardır” şeklinde konuştu. Kafile, Karasu’da düzenlenen gezinin ardından ilçeden ayrıldı.