-

KARASU BELEDİYESİ'NDE TEMSİLİ KOLTUK DEĞİŞİMİ (izle):

...

Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın değişmez merasimlerinden olan temsili makam değişimi, yıllar sonra yeniden Karasu’da yapıldı. Özlenen tablo, Karasu İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Kerem Çetin’in Belediye Başkanlığı makamını devralmasıyla başladı.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, koltuğunu Kerem Çetin’e devretti. Devir teslim programında Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Erşen, Karasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şeref Çifçi ve okul öğrencileri Elif Melis Çam ile Furkan Çifçi de hazır bulundu.

Belediye Başkanı Kerem Çetin, Karasu gençliğinin fen lisesine ihtiyaç duyduğu vurgusunu yaptı. Ardından bisiklet yollarına önem verildiğini ve bisiklet dolum istasyonlarıyla projelerini geliştireceklerini dile getirerek gençliğin ilçedeki beklentilerine dikkat çekti. Çetin, projelerinden şöyle bahsetti:

BİSİKLETSİZ ÇOCUK KALMAYACAK

“Göreve geldiğimiz günden beri cadde ve sokaklarda bisiklet yolu olmasına özen gösterdik. Bisiklet parkları ve bisiklet istasyonları da oluşturacağız. Hiçbir çocuk bisikletim yok demeyecek ve bisikletlerini merdiven altlarına saklamaya çalışmayacak. Her çocuk, belediyemizin temin ettiği bisikletleri kullanabilecek.

Çocukların gelişimini önemsiyoruz. Bu nedenle çok sayıda çocuk parkı yaptık. Çocuk parkı sayısını arttırmak ve halihazırda olan parkları da geliştirmek istiyoruz. Ayrıca ilçemizde yarı olimpik yüzme havuzu eksiğimiz var. Büyükşehir ile irtibatlı olarak bunu da çözeceğiz.

FEN LİSESİ VURGUSU

Karasu’da nitelikli bir okul ihtiyacımız var. Karasu’muza bir fen lisesi kazandırmak istiyoruz. Fen lisesinin ilçemize kazandırılmasıyla başarılı çocuklarımızın da ailelerinden uzakta yatılı kalarak eğitim görmesinin önüne geçeceğiz. Bu öğrencilerimiz ilçesinde eğitim görme fırsatı bulacak”

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Çifçi ise büyükşehirlerde kullanılan elektrikli bisiklet sisteminin Karasu’ya getirilmesiyle kaynak sağlanabileceğini ve güzel bir hizmet sunulacağını dile getirdi. Çifçi, “Kart basılarak elektrik bisiklet kullanımı sağlamak belediyemize gelir de sağlar” dedi.