-

LGS KARASU ŞAMPİYONLARI (izle):

...

2020-2021 Liselere Giriş Sınavı (LGS) Sonuçları açıklandı. Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Esmanur Zengin Karasu birincisi, ikiz kardeşi Elifnur Zengin ise Karasu ikincisi oldu. 0,61’lik dilimle birincilik ve 0,68’lik dilimle ikincilik elde eden Zengin kardeşler, il genelinde elde edilmesi zor bir başarıyı da Karasu’ya getirmiş oldu.

Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Orhan Bülbül, “Okulumuz öğrencileri Esmanur Zengin ve Elifnur Zengin’in 0,61 ve 0,68’lik dilimle büyük bir başarı elde etmesi, bizi öğretmenleri olarak gururlandırdı. Hedefledikleri okullara gireceklerinden eminiz. Bu başarıyı elde etmelerine vesile olan öğretmen arkadaşlarımıza ve kendilerine desteklerini esirgemeyen ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

SINAVA BÖYLE HAZIRLANDIK

İlçe birinciliği ve ikinciliğini elde eden ikiz kardeşlerden Esmanur Zengin ise “LGS’ye hazırlanırken kardeşimle birlikte etütlerin büyük faydasını gördük. Etüt dışında kurs ve özel canlı derslere de katılım sağladık” diyerek başarıya giden formüllerini açıkladı.

Çok soru ve test çözmenin de LGS’de başarıyı getiren unsurlardan biri olduğuna dikkat çeken Zengin, “LGS’ye girecek olan kardeşlerimize tavsiyem, bol bol soru çözsünler. Bize bu başarıyı sağlayan öğretmenlerimize, okulumuza ve en çok da destek olan ailemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.