Cuma günü okullarda çalan son ders zili ile birlikte tam 100 günlük yaz tatili başlamış oldu. 9 Haziran Cuma günü Karasu’da yaklaşık 11.400 öğrenci karnelerini alarak, uzun süredir sabırsızlıkla beklediği yaz tatiline girdi. Cuma günü başlayan yaz tatilinin 18 Eylül 2017 Pazartesi günü çalacak olan ilk ders zili ile tamamlanacağı öğrenildi.

 

Karasu’da her okulda karne heyecanı yaşanırken, bu yıl protokolün katıldığı karne törenleri, törenleri Karapınar Ortaokulu, Tepetarla İlkokulu ve Namık Kemal Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Cuma günü saat 10:00’da, Karapınar Ortaokulu’nda gerçekleştirilen karne töreninde, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun okullarında dereceye giren öğrencilere karne ve belgelerini takdim etti ve sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Gürçam ve Dursun’a, Karapınar Ortaokulu Müdürü Osman Akyıldız da eşlik etti.

 

Saat 11:00’da ise Gürçam ve Dursun, Tepetarla İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katıldı. Okul Müdürü Yüksel Tetik ve eğitimciler tarafından karşılanan Kaymakam Şafak Gürçam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, burada da öğrencilere karne ve belgelerini vererek uzun sohbetlerde bulundu. İnik öğrencilerin, ilçe protokolüne ilgisi de büyük oldu.

 

 

Karapınar ve Tepetarla mahallelerindeki karne töreninin ardından Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne ve belge törenine katıldı. Törende Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar da hazır bulundu. Protokol, Karasu’da gerçekleştirilen ve Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’na kazandırılan 14 derece sahibi öğrencilere belgelerini verdi, sınıfları gezdi ve öğrencilerle sohbet etti. Protokole Okul Müdürü Orhan Bülbül de eşlik etti.

 

Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren Yunus Emre Altun, Musa Keskin, Medine Kılıç ve Ecrin Topal’a hediyelerini Gürçam, Dursun ve Sancaktar verdi. Namık Kemal Ortaokulu’nda dereceye giren Esmanur Akdemir, Cansu Ertanyılmaz, Elif Eylül Uysal, Semih Civelek, Zeliha Karataş ve Ataberk Bülbül’de hediyelerini aldı. Veliler arası kitap okuma yarışmasında ise dereceye giren isimler Hülya Özbay, Nazan Topal, Fatma Derinler ve Neslihan Özkan oldu.

 

GÜRÇAM ve DURSUN'DAN KARNE MESAJI haberini okumak için buraya tıklayın