-

KARASULU GENÇ, 114 GÜNDE HAFIZ OLDU (izle):

.

Karasu İlçe Müftülüğü’ne bağlı Karasu Merkez Erkek Kur'an Kursu öğrencisi 15 yaşındaki Muhammed Yusuf Kocaman, 114 gün gibi kısa bir sürede 114 sureyi ezberleyerek hafızlık ünvanı kazandı. Normal sürenin beşte biri sürede hafız olan Kocaman, Sakarya’da bu alanda bir rekora sahip oldu.

Genç hafız Muhammed Yusuf Kocaman, bir yandan eğitimini sürdürürken bir yandan da hafızlık kursunu başarıyla tamamladı. Kocaman, yaşıtlarına verdiği mesajda eğitimlerini yarıda bırakmamaları konusunda çağrıda bulundu.

Kocaman, “Ailem ve akrabalarım hafız olmamı çok istiyordu. Hem dünyayı hem de ahireti kazanmak için hafız olmak istedim” dedi. Yaşıtlarına da seslenen Kocaman, “Yaşınız kaç olursa olsun bir kursa başvurun ve kısa da uzun da sürse hafız olun” dedi.

SAKARYA’DA İLK

Karasu Merkez Kur’an Kursu Müdürü İlhami Ulusoy ise “Muhammed Yusuf Kocaman, 114 gün gibi kısa bir sürede 114 sureyi ezberleyerek dört ayda hafız olabilen ilk öğrencimiz. Karasu’da ve Sakarya’da da örneği yoktur” ifadelerini kullandı.

Muhammed Yusuf Kocaman’ın babası Ayhan Kocaman, “Çocuğumuzun bu başarısından mutlu olduk. Hocalarımızdan da destek gördük. Çocuğunuzun hafız olması çok güzel bir duygu” derken anne Emine Kocaman, “Tüm velilerin çocuklarını Kur’an kurslarına vermeye davet ediyorum. Çocuğu hafız olan bir aile bu duyguyu başka bir şeyde bulamaz. Bu mutluluğu herkesin yaşamasını isteriz” diye konuştu.