-

Cuma günü Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde düzenlediği “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma” yarışmasında Karasu’dan yedi öğrenci ilk ona girmeye hak kazanmıştı. İlkokul düzeyinde Karasu’da derece yapan ve ilk ona adını yazdıran Karasu Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerine Okul Müdürü Mehmet Bayhan, başarılarından ötürü tebrik etti.

İl genelinde düzenlenen yarışmada 1/A Sınıfı öğrencisi Esila Sandalcı, beşinci; 3/B Sınıfı öğrencisi Naz Elvin Gençbay ise, 8. oldu. Öğrencilere eğitim ve sosyal hayatlarında başarı dileyen Okul Müdürü Bayhan, Pazartesi günü düzenlenen tören ile miniklere hediye takdim etti. Yarışmaya hazırlanma sürecini aktaran Naz Elvin Gençbay, “Mutluyum. Benzeri yarışmaya daha önceden okulumda da katıldım. İstiklal Marşı’nın ilk altı kıtasını biliyordum. Takıldığım yerleri sınıf öğretmenim Eyüp Cevizli ve annem ile birlikte çalışarak giderdik. O nedenle kendilerine teşekkür ederim” dedi.

iNTERNET ÜZERiNDEN ÇALIŞMAK ZORDU

Bu süreçte annesi ve öğretmeninin emeğinin büyük olduğunu ifade eden Esila Sandalcı ise, “Zaten, İstiklal Marşı’nın ilk altı kıtasını biliyordum. Annem okudu, ben tekrarladım. Hem hatalarımı giderdim hem de kalan altı kıtayı da ezberledim. Sınıf öğretmenim Bayram Turhan’a ve destek veren herkese teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.

Velilerin uzaktan eğitim sürecinde daha yoğun bir tempo harcadıklarını ifade eden Esila Sandalcı’nın annesi İlknur Sandalcı ise, “Pandemi sürecinde internet üzerinden çalışmak zordu. Kızımız için elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Bu süreçte bize yardımcı olan sınıf öğretmenimize ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen okul müdürümüze teşekkür ederiz. Rabbim her iki kızımızın da bahtını açık eylesin” ifadelerini kullandı.