-

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Kabakoz Mahallesi’nde yapımına devam eden anaokuluna ziyarette bulundu. Okulun projesini inceleyen ve inşası ile ilgili bilgi alan Kaymakam Dr. Helvacı ve Başkan Sarı, buradaki ziyaretinin ardından İhsaniye Mahallesi’nde bulunan Karasu Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe’yi ziyaret etti.

Ziyaretlerde Dr. Helvacı ve Sarı’ya İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Erşen eşlik etti. İhsaniye Mahallesi’nde bulunan okulda, okulun Kurucu Müdürü Furkan Enşici, Mahalle Muhtarı Oğuz Özden ve mahalle sakinlerinden hayırsever Ali Osman Karaman hazır bulundu.

Karasu’da anaokullarında okullaşma oranında beş yaşta yüzde 99’da varıldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Bakanlığımızın da aldığı karar doğrultusunda bundan sonra 4 ve 3 yaşa da eğileceğiz. Yavrularımız bundan sonra bağımsız bir okulda eğitimlerini alacak. Kabakoz Mahallesi’ndeki sorunumuzu bu okulla beraber çözmüş olacağız” dedi.

Anaokulu binasının iki katlı ve 8 derslik olacağını da belirten Çetin Turhan, “Bütün standartları içerisinde barındıran bir yer olacak. Ekim’de bitmesini planlıyoruz. Bittiği gibi de öğrencilerin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu. Turhan, sözlerinin arasında bölgenin ilkokula da ihtiyacının olduğunu vurguladı.

12 EYLÜL’DE EĞİTİME HAZIR OLACAK

Turhan, “İhsaniye Mahallemizdeki özel eğitim öğrencilerine yönelik okulda ise başta Ali Osman Karaman olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızdan büyük destek aldık” dedi. Karasu Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe il ilgili bilgi veren Okul Kurucu Müdürü Furkan Enşici ise, “Bu okul, Sakarya’nın kuzey bölgesinde bir ilk. Yalnızca ilkokul kademesinde özel eğitim öğrencilerini alacağız. 8 sınıfımız olacak. 4’ü orta ağır zihinsel engelli öğrenci kapasitesinde, 4’ü de otizm orta ağır engelli öğrenci kapasitesinde olacak. Okulumuzun inşaatı bitmiş durumda. Binanın iç donanımı ve bahçe peyzaj çalışması yapılacak” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar 20 öğrencinin kaydını aldıklarını söyleyen Müdür Enşici, 12 Eylül’e okulu yetiştirmeyi planladıklarına değindi. Bu okulun açılması için yaklaşık bir buçuk yıl boyunca mücadele verdiklerini söyleyen Ali Osman Karaman da, “Bu süreçte Çetin Turhan Müdürümüz, Halil Bey, Özcan Bey ve Furkan Bey’in emeği, desteği çok oldu. Birlikte güzel bir çalışma süreci geçirdik. Çevremde ne kadar dostumdan bu konuda para istediysem hiç kimse itiraz etmedi” sözlerine yer verdi.