-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan okullarda güçlendirme projesi kapsamında 2020 yılı başında Karasu’da yıkılan üç okuldan ikisinin yapımına yönelik ihale gerçekleştirildi. İhale, 9 Aralık Çarşamba günü Sakarya’da gerçekleştirildi.

İhale kapsamında Karasu, Akyazı, Sapanca, Serdivan ve Adapazarı ilçelerinde toplam 9 okul yapılacak. Bu okullardan ikisi Karasu’da yapılmak üzere ihale edildi. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, yapılacak olan yeni okul binaları hakkında bilgi verdi.

BİRİ LİSE, DİĞERİ BELLİ DEĞİL

Okullardan ilkinin 16 derslikli Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi olduğunu belirten Turhan, ikinci okulun ise 24 derslikli temel eğitim binası olacağını ve o günkü şartlara göre ilkokul veya ortaokul olarak belirleneceğini dile getirdi.

Turhan, “İmam hatip lisesi binası, yıkılan mevcut lisemizin Kabakoz Mahallesi'ndeki yerine yapılacak. Temel eğitim binası ise, Aziziye Mahallesi'nde yıkılan eski hastane binasının yerine yapılacak. Lisenin adının aynı kalması planlanıyor. İlkokul veya ortaokul olacak binaya ise henüz isim belirlenmedi” diyerek okulların bir buçuk yıl içerisinde teslim edilmesini beklediklerini ifade etti.