-

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 52. Lise Öğrencileri Proje Yarışması’nda Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi, iki birincilik ve bir ikincilik elde etti. Marmara bölge yarışmasına katılan lise öğrencilerinden Asya Tülay Kaçar ve İzlem Beren Karataş, sosyoloji birinciliği; Ömer Kahraman ve Yağmur Buse Aydemir, tarih birinciliği; Elanur Ergzen ve Nursena Atmaca, sosyoloji ikinciliği elde etti.

Okulun tarih öğretmenlerinden Barış Örgen danışmanlığında 2018 yılında sosyoloji alanında Türkiye birinciliği ve 2020 yılında da psikoloji alanında Türkiye ikinciliği elde edilmişti. Yine Örgen danışmanlığında TÜBİTAK Marmara bölge yarışmasında elde edilen üç derece de takdirle karşılandı.

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi, Haziran ayında Türkiye finallerine katılarak Karasu ve Sakarya’yı temsil edecek. Okul Müdürü Mehmet Aykut Bozkurt, “Öğrencilerimizin finallerde de başarılı olacağına yürekten inanıyor ve başarılar diliyoruz” dedi.

PROJELERDE NELER VAR?

İstanbul-Asya bölge yarışmasında sosyoloji alanında Asya Tülay Kaçar ve İzlem Beren Karataş’ın hazırladığı “Fransa’da Yaşayan Türklerin Fransız Toplumuna Sosyokültürel Uyum Düzeylerinin İncelenmesi” isimli projesi ile birincilik elde edildi.

Ömer Karaman ve Yağmur Buse Aydemir’in hazırladığı “Anakronizm’in Günümüzde Okutulan Tarih Ders Kitaplarındaki İzleri” projesi ile tarih alanında birincilikle dönüldü.

Elanur Ergezen ve Nursena Atmaca’nın hazırladığı “Covid-19 Salgınında ‘Evde Kal’ Söylemi İle Başlayan Sosyal İzolasyon Sürecinin Aile İçi İlişkilere Etkisi” isimli sosyoloji çalışması ile de ikincilik kazanıldı.