-

Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda güçlendirme çalışması yapılmaya başlandı. 26 Kasım’da başlayan güçlendirme çalışmasının üç ayda bitirilmesi planlanıyor.

Güçlendirme çalışması kapsamında metal, mobilya, bilişim ve kimya atölyelerinde tadilatın yapıldığını belirten Okul Müdürü Nilüfer Yeke, “Gerçekleştirilen çalışmayla birlikte okulumuzdan taşınan makine atölyesi yerine 6 derslik yapılıyor. Böylelikle okulumuzun derslik ihtiyacı giderilecek” ifadelerini kullandı.

Üç ayda tamamlanması planlanan çalışmaların Covid-19 tedbirleri kapsamında yasaklardan dolayı uzama ihtimalinin de olduğunu söyleyen Müdür Yeke, “Okulumuzda zaten bir güvenlik çalışanımız bulunuyor. Güçlendirme süresinde ise 7 gün 24 saat vardiyalı olarak güvenlik çalışanları tarafından korunuyor” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların güvenliği noktasında ciddi çalışmalar yürüttüklerini ve hassasiyet gösterdiklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise, “Şu anda güçlendirme çalışması yapılan tek okulumuz burası. Okulumuz 1983 yılında eğitim öğretim hayatına başladı. Yıl olarak Karasu’nun en eski okullarından bir tanesi” dedi.

“Öğrencilerimizin de uzaktan eğitim sürecine geçmesini bir avantaj olarak değerlendirerek çalışmanın daha güvenli ve rahat yürütülmesi sağlandı” diyen Müdür Çetin Turhan, “Bakanlığın güçlendirme çalışmaları ve incelemeleri devam ediyor. Bu kapsamda güçlendirme yapılması gereken diğer okullarımız olursa onlarda da benzeri çalışmalar yapılacak” sözlerine yer verdi.