-

Milli Eğitim Bakanlığı görevine Mahmut Özer’in getirilmesinin ardından bazı illerde de görev değişimleri yapıldı. 2018 yılından beri Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdüren Fazilet Durmuş, merkeze çekildi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine ise Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı getirildi. Bir dönem Karasu’da da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini gerçekleştiren ve halen Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olan Ergüven Aslan da Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi.

EBUBEKİR SIDDIK SAVAŞÇI KİMDİR?

1979 yılında Bayburt’ta doğdu. Babasının memuriyet görevi dolayısı ile ilkokul ve ortaokulu farklı illerde okudu. Lise öğrenimini Bayburt Lisesinde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinden mezun olduktan sonra Bayburt Hayırseverler İlkokulunda öğretmenliğe başladı.

Kütahya ve İstanbul’da çeşitli okullarda öğretmen, müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak görev yaptı; ayrıca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevlerini icra etti. 2018 yılı Nisan ayında ise Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi.