Perşembe günü saat 10:30’da Karasu Merkez Camii’nde, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından sergilenen gösteri, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Anaokulunun 180 öğrencisinin katıldığı programı, Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Servan Sever ve öğrencilerin velileri de izledi. Minik öğrenciler, Fatiha suresi, Besemele, dualar ve hadisler eşliğinde hazırladıkları gösteriyi sundu. Program sonunda öğrencilerin, kendilerinin hazırladıkları gülleri cami minberine salavat eşliğinde bırakması, velileri duygulandırdı.

 

Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba “Öğrencilerimize, iki yıldır değerler eğitimi dersi kapsamında çeşitli eğitimler verdik. Çocuklarımız, dininin küçük yaşta öğreniyor, manevi duygularını görerek ve yaşayarak güçlendiriyor” dedi. Değerler eğitimi dersi kapsamında öğrencilerin dinlerini en iyi şekilde öğrenme fırsatı bulduklarını ifade eden Kuba, “Bizlere kapılarını açan Merkez Camii İmam Hatibi Ali Sarımert’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYIN

 

Zehra Türkoğlu Kuba’nın konuşmasının ardından Çalışkan Arılar Sınıfı, ‘Besmele’ rondunu sergiledi. Minik Kalpler Sınıfı, Fatiha Suresi, Dua ve hadis okuduktan sonra ‘En Büyük Kim: Allah’ rondunu sundu. Çalışkan Arılar ve Şirinler Sınıfı, ‘Uyku Duası’ rondunu sundu ve salavat getirdi. Minik Yıldızlar Sınıfı, ‘571 İlahisi’ni okudu. Minik Kalpler Sınıfı ‘Gül Muhammedim İlahisi’ni seslendirdi. Son olarak da Şirinler Sınıfı, ‘Abdest’ rondunu sundu.

 

Merkez Camii İmam Hatibi Ali Sarımert ise, “Minik öğrencilerin bu güzel programı ve gösterileri bizleri çok mutlu etti. Dinimizi bu yaşta öğrenen çocuklar, en doğru ve en güzel bilgilere sahip olurlar. İlk defa camide değerler eğitimi dersi kapsamında bir program düzenleniyor. Bu tür programların artmasını diliyoruz. Çocuklarımıza kapılarımız her zaman açıktır” ifadelerini kullandı. Programın bitiminde çocuklar, Ali Sarımert’e çiçek takdim etti.

 

Fotoğraflar: Gülcan Elmalı (Sakarya Kuzey Gazetesi)