Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu’nda Pazartesi günü düzenlenen program ile Kızılay Haftası kutlandı. Programa Kızılay Karasu Şube Başkanı Adem Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Kurtuluş, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik ile Sakarya Afet Yönetim Kurulu personeli katıldı. Programda, afet anında Kızılay’ın nasıl bir çalışma programı izlediği ve afetzedelerin kullanacağı eşyalar öğrencilere tanıtıldı. Afet çadırında uygulamalı eğitim gören öğrenciler, personeli dikkatle dinledi. Eğitim sonunda minik öğrencilere Kızılay’ın boyama kitapları dağıtıldı. Ayrıca okul içinde kurulan afet ortamında çocuklar yaralı ve doktor kılığına girerek Kızılay bilincine yine uygulamalı olarak sahip olma fırsatı buldu.

 

 

Kızılay Karasu Şubesi Başkanı Adem Ekşi, “Kızılay’ın ne anlama geldiğini, çalışma şeklini ve hangi durumlarda iş gördüğünü anlatmak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin Kızılay’cılığın küçük yaşta başladığını bu tür etkinliklerle göstermek etkili oluyor. Her yıl, bu dönem Kızılay Haftası olarak kutlanıyor. Zübeyde Hanım, bu etkinlikle çıtayı epey yükseltmiş oldu. Okulların bu etkinliği baz alarak bundan sonra proje yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bu güne en güzel şekilde hazırlanan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba’ya, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve okul personeline kurumum ve yönetimim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik, “Zübeyde Hanım Anaokulu bir devlet anaokulu olmasına rağmen, buradaki görsellik bir özel okul havası oluşturuyor. Bugün de oluşturdukları Kızılay etkinliği ile bunu bir kez daha kanıtlamış oldular. Velilerin de etkinliklerde etkin rol alması ayrı bir anlam katıyor. Biz, Belediye olarak Kızılay’ın yer temini ve lojistik desteğinde rol oynuyoruz. Çocuklarımız bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız Kızılay bilincinin ilk adımını sağlam bir şekilde atıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba ise, “Kızılay Haftası’nda böyle bir etkinlik ile öğrencilerimizde Kızılay bilincini oluşturmak istedik. Velilerimiz de ilçemize gelen kan bağış otobüsünde kan verdi. Bizler, elimizden geldiği kadar çocuklarımızın toplumsal bilince sahip olmasını istiyoruz. Desteklerinden dolayı Kızılay Karasu Şube Başkanımız Adem Ekşi ve yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: