-

NAMIK KEMAL İMAM HATİP ORTAOKULU KARASU BİRİNCİSİ (izle):

...

Sakarya genelinde uygulanan #kitapsakarya projesi, Sakarya Valiliği himayesinde ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edildi. Proje kapsamında Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, bayramın son günü okuduğu kitaptan alıntı yapıp, kitapsakarya uygulamasına giriş yapan tüm okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerimize hediye kitap gönderdi.

Sakarya genelinde uygulanan projede Karasu, 16 ilçe içinde 613 paylaşım yaparak il bazında 3.sırada yer aldı. Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu ise 91 paylaşım ile ilçede en çok paylaşımı yapan okul oldu. Ayrıca il genelinde de 8.okul oldu. Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Karasu’da 3.oldu.

HER BİREY OKUMALI

İlçe birincisi olan Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programa katılan Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Kendine güvenebilen, her türlü zorluğu aşabilen ve üleşine faydası olacak her bireyin yapması gereken iş okumaktır” dedi. Turhan, Okul Müdürü Orhan Bülbül, eğitimciler ve öğrencilere Sakarya Valiliği tarafından gönderilen kitapları verdi.

ÖĞRENCİLER MUTLU

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından mektup ve kitap gönderilen öğrencilerden Pınar Cemre Yılmaz, “itaplar sayesinde yeni yerlere gideriz ve kitaplar sayesinde hayata karşı mücadele etmeyi öğreniriz” dedi.

İbrahim Berat Özdemir, “Bu uygulamayla herkes okumaya teşvik edildi. Çok beğendim” diye konuşurken Nilda Aksu, “Çok mutluyum. Bu tür etkinlikler sayesinde kitap okumak çok eğlenceli oldu” ifadelerini kullandı.

Zeynep Elif Demir ise “Kitap okumayı seviyorum. Kitabımı alınca kendimi iyi hissettim” dedi. Öğrenciler, kendilerine kitap ve mektup gönderen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a teşekkür etmeyi ihmal etmedi.