-

TUĞBA COŞKUNER, KARASULU OKURLARIYLA BULUŞTU (izle):

Video yükleniyor

...

2021 Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatçı dalında ödül alan kitabı “Dünyanın Son İnsanları Duvarın Ardı” isimli hikaye kitabının söyleşi programı için Karasu’ya gelen tanınmış ödüllü yazar Tuğba Coşkuner, Karasulu öğrencilerle uzun ve sıcak bir söyleşi yaptı.

“Çocuklarla yazarlık serüvenini konuşacağız. Kitapta bazı alt metinler ve çevriklemeler var, birlikte hepsini değerlendireceğiz. Çocukların sorularını merak ediyorum” diyen yazar Coşkuner, ödüllü kitabının konusunu şöyle özetledi:

“Kitabımız, distopya türünde. Nükleer savaş sonrası bir yaşlı bakım merkezine sığınan insanları anlatıyor. Savaş ve radyasyondan ötürü insanlar dışarı çıkamıyor. Bu korkuyu yöneten Hugo isimli bir karakter var ve bu karakter insanları manipüle ediyor. İnsanlar da bir süre sonra şüpheleniyor. Bu insanların da duvarın ardına çıkış hikayesinden oluşan bir kitap”

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Ödüllü itabı aylar önce alan ve okuyan öğrenciler, beğendikleri kitabın yazarıyla söyleşi yapmanın mutluluğunu yaşadı. Ecrin Yağmur Ekiz, “Kitabı geç aldım, yarıladım ama çok bağlayıcı. İkinci kitabı da alacağım. Herkesi okumaya davet ediyorum” dedi.

Kaan Aksu, “Kitabı çok beğendim. Kitap arkasındaki doğal kağıt yapımı da çok güzel” derken Tuğçe Buğlem Sarı, “İçerisindeki karakterler, ana duygusu ve konusu çok güzel. Yazarın da kalbi çok temiz” dedi. Zeynep Duru Aksu ise “Kitap okuyun, büyüyün ve çalışın. Yoksa hayatta başarılı olamazsınız” diyerek yaşıtlarına mesaj verdi.