2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle, 20 Nisan 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan öğrencilerin kılık kıyafetine ilişkin yönetmelik gereği, kıyafet serbestliğinin kaldırılacağı öğrenildi.

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı, 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle öğrencilerinin kıyafetlerinin belirlemesi amacıyla okullarımızda öğrenci velilerine yönelik bir anket yapıldı. Yapılan anket sonucunda velilerimizin yüzde 73.34’ü okul kıyafeti için tercihte bulunmuşlardır. Velilerimizin isteği doğrultusunda 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle okullarımızda okul kıyafeti uygulamasına geçilecektir” dedi.

 

 

Dursun, alınan kararın velilerin istekleri doğrultusunda yapıldığını belirtirken, öğrencilerin ise bu kararı memnuniyetle karşılamayacakları tahmin ediliyor. Okullarda kıyafet serbestliği getirilmiş, bazı kesimlerden bu uygulama tepki toplamıştı. Velilerin fikri alınarak bu uygulamanın kaldırılacağı ve yeniden okul kıyafeti uygulamasına geçileceği ifade edildi.