-

Öğrencilerin okullarından ayrı kaldığı ve uzaktan eğitimin devam ettiği süreç içerisinde Sınıf Öğretmeni Ayhan Sarı, ders harici saatlerini de öğrencilerine ayırarak örnek bir fedakarlık ortaya koyuyor.

“Çocuklarımızda bu süreçte önemli eksikler var” diyen Ayhan Sarı, “Onları bir yerlere hazırlamalıyız ama maalesef bu psikolojileri de çok iyi değil. Derslerden önce duygusal paylaşımları arttırmadan onları uzaktan derslere verimli şekilde katılımlarını sağlamak çok faydalı olmuyor” diyerek yaptığı çalışmalara dikkat çekti.

UYKUDAN ÖNCE ETKİNLİĞİ

Daha önceden öğrencileriyle masal etkinliği yaptıklarını, daha sonra kostüm giyerek etkinliğe renk katılacağını ve katılımın daha etkin olacağını düşündüğünü söyleyen Sarı, “Uzaktan eğitimin yanı sıra, hafta 2-3 gün öğrencilerimle sohbet yayını yapıyoruz. Bu etkinliği de genelde yatma saatinden yarım saat öncesine denk getiriyorum ve yayın biter bitmez çocuklar uykuya yatıyor. Öğrenciler de aileler de bu etkinlikten çok memnun kalıyor” dedi.

Kostümlü masal etkinliği ile öğrencilerin enerjilerini atabildiklerine, eğlendiklerine ve öğrendiklerine dikkat çeken Sarı, “Yayında sohbetler, arkadaşça oluyor. Aileler de arka plandan katılım ve destek veriyor. Yayınları ‘Ayhan öğretmen’ isimli Youtube sayfamdan paylaşıyorum” diye konuştu.

YENİ ETKİNLİKLER BEKLENİYOR

Sınıf Öğretmeni Ayhan Sarı, “Önümüzdeki günlerde, çocukların eğlenebileceği bir yılbaşı etkinliği yapacağız. Arkasından 80’ler ve 90’lar etkinliği gerçekleştireceğiz. Anne ve babalarının sevdiği şarkıları, kostümler eşliğinde seslendireceğiz” diyerek öğrencilerine müjdeli haberi verdi.

AYHAN SARI'NIN HAYDİ ÇOCUKLAR MASALA ETKİNLİĞİ (izle):