KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi  /  Kamera: Nevtan Angün

 

Karasu’nun üçüncü meslek lisesi olan Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dikkat çeken özellikleriyle yeni eğitim öğretim dönemine hazır. Eğitim öncesi Karasu basınına okulu tanıtan Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Okulun Kurucu Müdürü Atakan Öz, okul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Okulun, gelişen sanayi düzeyine uygun halde yapıldığını vurgulayan Çetin Turhan, ilçeye gelecek olan yatırımları hesap ederek okulda yer alacak alanların oluşturulduğunu ve savunma sanayine yönelik yetişmiş elemanların yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

 

Turhan, “Üçüncü meslek lisemizde, yeni gelecek olan fabrikalara kalifiye eleman temin etmek amacıyla endüstriyel otomasyon alanını oluşturduk. Öğrencilerimiz hem eğitimini alacak hem de iş garantili staj yapabilecek” diye konuştu.

 

 

TEK KONTENJAN VARDI, O DA KARASU’YA VERİLDİ

 

Milli Eğitim bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 2020-2021 eğitim öğretim yılı için tek bir okula endüstriyel otomasyon alanının oluşturulmasına izin verdiğine de dikkat çeken Turhan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün gayretleriyle bu alan, Sakarya’ya ve Karasu’ya, yeni meslek lisemize verildi” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu’ya BMC firması ve savunma sanayi yatırımcılarının gelmesiyle birlikte hazırda bekletilen iki boş alanı, bu yatırımcıların talebine göre kullanacaklarını belirterek “Hem Karasu’ya gelen yatırımcılar bizden istifade edecek hem de mezun olan öğrencilerimizin iş garantisi olması için açılacak alanları ortak karar vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Okulun Kurucu Müdürü Atakan Öz ise okulun genel yapısı hakkında bilgi verdi. Okulun 16 derslik ve laboratuvarların yanı sıra sığınak ve yaşam alanı ile çok amaçlı odalarının bulunduğunu belirten Öz, “Okulun her noktası, yüksek güvenlik sistemi ile korunuyor ve izleniyor. 17 dönümlük alan için her bölümün ayrı kamera sistemi ve ısıtma merkezi mevcut” dedi.

 

BAKANLIK, SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

 

Öz, dört ana binadan oluşan meslek lisesi yerleşkesinde üç alan açılacağını söyledi. Bunların başında Endüstriyel Otomasyon Alanı geldiğini belirten Atakan Öz, “Bu alanın açılması için, Şehit Hasan keleş Meslek lisesi’nden Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı ile Makine Teknolojileri Alanı’nı bu okulumuza aktarmak zorunda kaldık. Lojistik Alanı’nı da ileride okulumuza kazandıracağız” diye konuştu.

 

Bu yıl Bakanlık tarafından bir değişiklik yapıldığına dikkat çeken Öz, “Bu yıldan itibaren 9.sınıf öğrencileri, alan tercihlerini yapmış olarak başlayacak. Tercihler 10.sınıfa geçerken yapılmayacak. 9.sınıftan itibaren öğrenciye alanıyla ilgili eğitimler verilmeye başlanacak ve okul kapasitemiz 300’e yakın olacak” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: