KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu / Nevtan Angün

Pandemi sürecinin Türkiye’de başlamasıyla birlikte kapanan okullar, eğitim hayatlarına ilk defa başlayacak öğrenciler için açılırken diğer sınıflar için hasret biraz daha devam edecek. Karasu’da okul öncesi eğitimde 755, 1.sınıflarda ise 952 öğrenci Pazartesi günü okullarıyla buluşacak.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerinin okullarda alındığını ve öğrencilerin sağlığı için bir takım yasak ve kısıtlamalar eşliğinde yeni eğitim öğretim dönemine başlanacağını belirtti.

Pazartesi günü çalacak olan ilk ders ziliyle birlikte okullara sadece öğrencilerin alınacağını belirten Turhan, “Yavrularımızın can güvenliği ve sağlığı, bizim önceliklerimizin başında geliyor. Kendi evlerinden izole ortamdan çıkarak okula gelen öğrencilerimizi, diğer velilerle temas etmesinin önüne geçmek amacıyla okullara velilerin girişine izin verilmeyecek” dedi.

Ayrıca uyum haftasında bir gün, devamında ise iki gün süreyle devam edecek olan eğitim döneminde şu an için kantinler ve yemekhaneler de hizmet vermeyecek. Öğrencilerin okullarında dışarıdan temastan uzak bir şekilde hijyen içerisinde eğitim alamsı için en üst seviyede önlem, tedbir ve kısıtlamaların alınmaya devam edileceği de belirtildi.