KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Karasu’nu yıllardır beklenen öğretmenevi ihtiyacı karşılanıyor. fetönün öğrenci yurdu olarak kullandığı ve bir dönem Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıfların yer aldığı binanın öğretmenevi olarak kullanılması için valilikten onay geldi. İlçe dışından gelecek misafirleri ve öğretmenleri ağırlayacak olan öğretmenevi, yaklaşık 70 kişilik kapasiteye sahip.

 

Makama geldiğimizden bu yana, ‘Bu konuyla ilgili neler yapabiliriz’ diye değerlendirmede bulunuyorduk” diyerek sözlerine başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, binanın onarım ve yenilenmesi için sponsora ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

 

Öğretmenevini en kısa zamanda hizmete sunacaklarını da belirten Turhan, sponsor bulunmaması halinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda belirlenecek olan ödenekle ihtiyacın karşılanabileceğini ancak bu yolla da sürecin uzun sürmesi ihtimalinin olduğunu sözlerine ekledi.

 

Çok üst konseptten Türkiye’ye örnek olacak bir tefrişatla güzel bir öğretmenevi kurmayı planlıyoruz” diyen Müdür Turhan, “Bu konuda hem İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz hem de Valiliğimizin çok büyük desteklerini görüyoruz. Büyük bir onarımdan geçecek. Bütün odalara tuvalet, vestiyer vesaire ihtiyacı karşılayan alanlar oluşturacağız” şeklinde konuştu.