Perşembe günü Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı 25 proje sergilendi. Fuarın açılışına Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Şube Müdürü Fikret Güldemir, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, velileri ve davetliler katıldı. Açılış kurdelesini Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun ve birçok okul müdürü birlikte kesti.

 

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından öğrenciler projelerini büyük bir heyecanla davetlilere anlattı. Öğrencilerin bu tür çalışmalarının anlam ve önem kazandığını belirten Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, “Okul, iki başlı bir eğitimdir. Hem eğitim hem öğretim şeklindedir. Öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmaları sergilemeleri bizim için gurur verici... Öğrencilerin kendi yaptıkları projeleri öğretmenlerimize, velilerimize anlatmaları onlar için daha bir önem kazanıyor. Öğrencilerimizin inşallah ileri ki zamanlarda bunların daha büyük projelerle taçlandıracaklarına olan güvenimiz sonsuzdur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı hakkında bilgi veren Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Hakkı Güven, “Fuarda, 12 öğretmen ve 60 öğrencimizin hazırladığı matematik, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, tarih, coğrafya, Almanca ve İngilizce alanlarında toplam 25 proje sergilendi. Açılıştan sonra fuarımızdaki öğrencilerimizin sunduğu projeler, misafirlerimiz tarafından büyük ilgi ve beğeni ile incelendi” dedi.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYINIZ

 

Tüm gün açık kalan bilim fuarının yoğun bir misafir akınına uğradığını da ifade eden Güven, “Gençlerimize fırsat verdiğimiz ve onlara rehberlik ettiğimiz takdirde çok ilginç ve önemli araştırma konularına girdiklerini müşahede ettik. Amacımız okulumuzda yaptığımız çalışmalarla, öğrencilerin projelere ilgi duymasını sağlamak, onları bir üst öğretim kurumuna hazırlamak,  analiz, sentez ve değerlendirme yapabilen bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak” şeklinde açıklamalarda bulundu.  Protokol üyeleri ve davetliler, okul bahçesinde kurulan stantlarda sergilenen projeleri gezerek çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı. Program, proje hazırlayan öğrenci velileri tarafından hazırlanıp davetlilere yapılan ikramların ardından sona erdi.

 

Fotoğraflar: Gülcan Elmalı [Sakarya Kuzey Gazetesi]