-

Geçtiğimiz günlerde Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Sevimli dostlarımız için 1 kap yemek 1 kap su” adlı proje başlatıldı. Projeye göre, ilkokul ve anaokulu öğrencileri uzaktan eğitim sürecinde kendi sokaklarındaki hayvanları kendileri besledi. Minikler, soğuk havalarda sevimli dostlarını unutmadı.

Olumsuz hava şartlarından ötürü çalışmayı başlattıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Sokak hayvanları, bizlerle hayatı paylaşan değerli canlılardır. Hayvanları seven insanları da sever düşüncesiyle yola çıkıp, öğrencilerimizin sokak hayvanlarına karşı iyi davranması ve bu konuda bilinçlenmesini hedefledik” sözlerine yer verdi.

Projeyi farkındalık oluşturmak adına öne çıkardıklarını da söyleyen Çetin Turhan, “Sokaklarda yaşayan dostlarımız için evinizin kapısının önüne bir kap su bir kap yemek koyarak çalışmamızı desteklemenizi bekliyoruz. Haydi Karasu soğuk kış günlerinde el ele verip Sevimli Dostlarımızı besleyelim” dedi.

Projeye destek veren okullardan biri olan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba ise, “Miniklerimizin sokak hayvanlarına olan sevgi ve sorumluluklarını arttırmak amacıyla dönem içerisinde çalışmalarımızı yürütüyorduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilçede farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışmayı başlattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.