KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu / Serkan OK

2 BİN 600 DÖNÜMLÜK YER

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) kampüsünün kuzeyde yapılması için ilçe belediye başkanlarının ardından siyasi parti temsilcileri de bir araya gelerek kampüsün bölgede yapılması için çalışmalar yürütüyor.

Kampüs yapımı için hiçbir engeli bulunmayan Denizköy Mahallesi’nde ise 2 bin 600 dönüm tek tapu arazi olduğu ortaya çıktı. Kuzey ilçelerinin bu arazi üzerinde uzlaşı sağlayıp gerekli girişimde bulunması bekleniyor.

Denizköy’de Karasu ve Kaynarca sınırındaki arazinin kampüse tahsis edilmesinin önünde hiçbir hukuki engel bulunmadığı belirtilerken bölgedeki siyasiler ve sivil toplum kuruluşları projeye destek vermeye hazır. Önümüzdeki günlerde Rektör Sarıbıyık’a sunulacak projenin kabul edilmesi durumunda hem bölge hem de SUBÜ kazanmış olacak.

ARAZİNİN KONUMU

Arazinin büyüklüğü dışında pek çok önemli özelliği daha bulunuyor. Ulaşım noktasında yapımı devam eden Şile-Ağva karayoluna sınır olan arazi aynı zamanda Kuzey Marmara Otoyolu’na da dakikalar uzaklığında. Dünyaca ünlü Acarlar Longozu’na komşu olacak kampüsün diğer ucu ise kumsalla kaplı.

Kampüsün denize uzaklığı ise sadece 500 metre olacak. Arazi Kocaali’ye 30, Kaynarca’ya 17, Ferizli’ye ise 20 kilometre uzaklıkta. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kampüsü için gerekli olan alanın bin dönüm civarında olması planlanıyordu. Kampüsün yapılmasının önünde yasal ya da siyasi bir engel olması ise beklenmiyor.