KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi


 

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Barış Örgen, bu yıl TÜBİTAK Lise Öğrencileri Projeleri’nde psikoloji alanında sunduğu proje ile Türkiye ikincisi oldu. Örgen’in danışmanlığını yaptığı projede okulun öğrencilerinden Sinemnur Yavrum ve Emine Erdoğan da yer aldı.

 

Sanat terapisine dayalı grupla psikolojik danışmanın üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerinin sınav kaygısına etkisi” adlı projeyle Barış Örgen ve öğrencileri, Sakarya ve Karasu’nun adını ulusal bir platformda yeniden duyurdu.

 

 

Elde edilen derece sayesinde öğrencilerim para ödülünün yanı sıra üniversite sınavında 25 ek puan kazandı” diye ifade eden Danışman Öğretmen Örgen, “Onların üniversite hedeflerinde yollarını açan çok önemli bir kazanım oldu. Darısı önümüzdeki yıllarda okulumuzda okuyacak diğer öğrencilerin başına” dedi.

 

Öncelikle bu projenin gerçekleşmesinde bizlere en büyük desteği olan süpervizörümüz Uzman psikolojik Danışman Özden Bilgin’e teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Örgen, “Özden hanımın desteği olmasaydı böyle bir proje olmayacaktı. Çalışmanın ilk gününden son gününe kadar her zaman bize çok destek oldu” şeklinde konuştu.

 

Başarının tam bir ekip işi olduğunu vurgulayan Örgen, “10 hafta süren sanatla terapi oturumlarına girerek oturumları yöneten psikolojik danışmanlar Merve Çalık ve Züleyha Ekici’ye de çok teşekkür ederiz” sözlerine yer verdi.