-

Yürüttüğü projelerle, farklı uygulamalarıyla ve başarısıyla adından söz ettiren Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu (İHO), Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uygulayan okulları statüsüne alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 28 Temmuz 2021 tarihinde yayımladığı resmi yazıyla Namık Kemal İHO, resmen yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uygulayacak okul olmuştu.

Okulların yürüttüğü çalışmalar, başarılar, farklı uygulamaların incelenmesi ve yapılan okul değerlendirmeleri sonucu Türkiye’nin yedi bölgesinden toplam 15 okul yeni bir proje için belirlendi. Namık Kemal İHO da bu 15 okuldan biri seçildi” dedi.

ÖĞRENCİ TAKİBE ALINACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Orhan Bülbül, “CEFR Avrupa Dilleri Çerçeve Programı kapsamında yürütülecek dil portfolyosu pilot çalışma 5.sınıflar düzeyinde uygulanacak, Avrupa standartlarında dil eğitiminin önemli bir parçası olan dil portfolyosu ile öğrencilerin dil bilimsel gelişimi kişisel değerlendirme ölçekleri ile takip edilecek” dedi.

Bülbül, “Dil beceri kazanımları kişisel bazda takip altına alınacak, öğrencilere kendi dil gelişimlerini öz değerlendirme imkanı sunan bu çalışmayla 6. ve 7.sınıfta da öğrenciler takip altına alınacak. Uygulama daha sonra tüm ülke geneline yayılacak” diyerek sözlerini tamamladı.