KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi  /  Kamera: Nevtan Angün


 

Sakarya’da dezenfektan üretimini gerçekleştiren ilk meslek lisesi olan Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretim devam ederken ürün çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar da hızlandırıldı. Bağımsız bir kimya atölyesi kuran lisede, piyasada bulunan tüm temizlik malzemelerinin üretilmesi hedefleniyor. Yaklaşık 10 gün önce temeli atılan kimya atölyesi hakkında KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi’ne bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Okul Müdürü Hüseyin Aydoğan, tesisin yaklaşık 20 gün içerisinde hizmete geçeceğini ve atölyede üretilen malzemeler için ISO 9001 belgesini de alacaklarını belirtti.

 

Kapasitemizi ortaya koyacağız

 

Bağımsız kimya atölyesinin, sanayi standartlarında olacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Tesis faaliyete geçince, öğrencilerimiz üretimde aktif olarak rol alacak. Amacımız, tüm temizlik ürünlerini üretmek ve fiyatları piyasada stabil tutarak hizmet vermek” dedi. AR-GE çalışmalarını devam ettireceklerini de sözlerine ekleyen Turhan, “Bu projemizle birlikte, meslek liselerinin üretim kapasitesini ortaya koymak adına da Sakarya’da ciddi bir adım atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Üretim 40 tonu aştı

 

Meslek lisesi bünyesinde oluşturulmakta olan atölyenin standartlara uygun olarak inşa edildiğini belirten Okul Müdürü Hüseyin Aydoğan, “Koronavirüs salgını sebebiyle üretime başladığımız dezenfektan üretiminde 40 tonluk bir üretimi aştık. Kurulan atölyemizde de bu üretimin miktarını katlamayı hedefliyoruz. Ayrıca 20 kalem kimyevi ve temizlik maddesini üretebileceğiz” dedi. Üretimin TSE standartlarına göre yapılacağını sözlerine ekleyen Aydoğan, “Üretimde istenen tüm belgelere sahip olacağız. Üretim, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hiçbir şekilde zarar vermeyecek kalitede ve standartlarda olacak. Burada üretime katılan öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra da kendilerini sektörde çalışır halde bulabilecekler” şeklinde konuştu.

 

Meslek lisesine ilgi artacak

 

Yaklaşık 25 gün devam eden dezenfektan üretiminde öğrencilerle birlikte başarılı bir çalışma ortaya konulduğunu belirten okulun kimya teknolojileri alanı öğretmenlerinden Yasemin Fenar, “Türkiye’nin her yerine 40 tondan fazla dezenfektan maddesi gönderdik. Bu süreçte, meslek liselerinin önem kazandığını tüm ülkeye kanıtlamış da olduk” diye konuştu. Meslek liselerinin, eğitim seviyesi düşük öğrencilerin tercih ettiği okullar olarak görüldüğünü fakat bu tabloyu tersine çevirdiklerini dile getiren Fenar, “Öğrencilerimiz belki ders çalışmayı sevmiyor olabilir. Ama üretim söz konusu olduğunda, kendilerinden beklenenin üzerinde bir performans ve başarı ortaya koydular. Velilerin de meslek lisesine bakışı olumlu yönde değişmeye başladı. İleriki yıllarda meslek liselerine olan ilginin artacağını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: