12 Nisan Çarşamba günü saat 10:00 – 12:00 arası Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilecek olan seminerde, Koray Varol Akademisi kurucusu Eğitimci ve Kariyer Uzmanı Koray Varol, ortaöğretim öğrencilerinin velileriyle bir araya gelecek.

 

5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik olarak gerçekleşecek seminerde, verimli ders çalışma yöntemleri, stresle baş etme ve motivasyon konuları işlenecek. Seminerde soru-cevap yöntemiyle velilerin konulara yönelik sorularına cevap verecek olan Varol, öğrencilerin başarıyı arttırmaya yönelik açıklamalarda da bulunacak.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, “Geleceğe sizler yön vereceksiniz. Zaman çok hızlı geçiyor. Kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz için çalışmalıyız. Çok kitap okumalıyız. Akademik başarının yanında öğrencilerimizin sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de uğraşmalarını istiyoruz. Karasu olarak TEOG da iyi bir başarı yakaladık.  Başarımızı daha da artırmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmaya devam ediyoruz. Birinci dönem de rehber ögretmenlerimiz ile bu tür programları düzenledik. Faydalanacağınızı ümit ediyorum. Önümüzdeki TEOG için iki net artırma sözü vermenizi istiyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

Dursun, son olarak, TEOG’un aslında kendi içinde kolay bir sınav olduğunu ve özgüvenin çalıştıkça artacağını belirterek, başarılı öğrencilerin birinci özelliğinin dersi iyi dinlemek olduğu üzerinde durdu.