KarasuHaberleri.com - Esra Angün'ün haberi
 

Karasu Konacık İlkokulu’nda öğrenci sayısının yirminin altına düşmesi nedeniyle öğretmen sayısı ikiden bire düşürüldü. Okula bir öğretmen daha gerektiğini vurgulayan veliler, öğrencilerini okula göndermeyerek grev yapması üzerine açıklama yapan Mercan ve Turhan, velilere çözüm için önerilerde bulundu. Öğrenci sayısına göre okula öğretmen verdiklerini belirten Kaymakam Aziz Mercan, “Normalde geçen dönem öğretmen sayısının bire düşürülmesi gerekirken dönem sonuna kadar iki öğretmen ile eğitimi uzatabildiler. 18 öğrencimiz var. Bu sayı itibariyle tekrar bir görevlendirme daha yapma imkanımız yok” dedi.

 

45 kilometre uzağa gönderiyorum

 

Ancak çözüm bitmez. Muhtarımıza bir öneride bulunduk. Bu öneriyi hayata geçirip ikinci öğretmenimizi vermeyi planlıyoruz” diyen Mercan, “Ancak çocuklarımızın en yakın mahalledeki okulda eğitim öğretim görmelerinin eğitim ve gelişmeleri için son derece önemli olduğunu belirtmek isteriz. Mahalle sakinlerinin bize bu konuda yardımcı olacağına inanıyorum. Çocuklarının iyi eğitim almaları için, devlet olarak dört kilometre uzaklıktaki okula öğrencilerimizi götürüp getireceğiz” şeklinde konuştu. Mercan, sözlerini “Ben çocuğumu 45 kilometre uzaklıktaki okula gönderiyorum. İyi eğitim almaları için bu fedakarlığı yapıyoruz. Velilerimiz de fedakarlık yaparak çocuklarını Adatepe’ye göndermeliler” diyerek tamamladı.

 

Bizim kararımız değil

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise, “Çevre mahallelerimizden ilçe merkezine doğru göçler olduğu için ister istemez öğrenci sayılarında da iniş çıkışlar yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızca belirlenen şarta göre de öğrenci sayısı 20’nin altına düşen okula bir öğretmen veriliyor. Konacık İlkokulu’muzda da 18 öğrenci olması dolayısıyla öğretmen sayısı bire düşürüldü” ifadelerini kullandı. “2019’un Kasım ayında normlar gelmişti ve öğretmen sayısı bire düşecekti. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların öğretmenleri değişmesin diye yarıyıl tatiline kadar müsaade etti ve öğretmen sayısı ikide bırakıldı” diyen Turhan, “Öğretmen sayısı, müdürlüğümüz tarafından alınan bir karar değil, Bakanlık tarafından belirlenen bir koşul. Şayet sayı 20’nin üzerine çıkarsa o vakit bir öğretmen daha verebileceğiz” şeklinde konuştu.