Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı destekli olan (Protect to Children, Save From Crime) Çocuk Hakları konulu projenin araştırmasını yapan öğrenciler, Karasu Anaoukulu’nu ziyaret ederek, minik öğrencilerle uzun süre çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Çocuklarla resim çizen, uçurtma yapan yabancı ve yerli öğrencileri Okul Müdürü Neval Bilgin ve okul eğitimcileri karşıladı.

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun da öğrencilerle yakından ilgilendi ve yabancı misafirlerle birlikte anaokulu öğrencilerine okul sütü dağıttı, uçurtma yapmalarına yardım etti. Proje sahipleri olan Zift Organizasyon’un proje sorumluları Avukat Ertan Derin ve Mühendis Nuri Bilirgen, projeyle ilgili bilgi verdi. Türkiye, Romanya, Yunanistan, İtalya ve Ukrayna’dan Karasu’ya 38 öğrencinin geldiğini söyleyen proje sorumluları, “Zift Organizasyon olarak, bütün Avrupa Birliği projelerine destek veriyoruz. Bu proje de onların bir parçasıdır” dedi.

 

 

Yaklaşık bir haftadır Sakarya’da çocuk hakları ve çocukların suça yönelmesinin önlenmesiyle ilgili çeşitli aktiviteler yaptıklarını belirten Derin ve Bilirgen, “Karasu Kaymakamlığı, Karasu Belediyesi ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle bugün de Karasu’da bir etkinlik gerçekleştirdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Farklı ülkelerden gelen üniversite öğrencileri, anaokulu öğrencileriyle eğlence dolu saatler geçirdi ve bol bol fotoğraf çektirdi.