Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu’na kazandırılan müzik sınıfı, akıl oyunları sınıfı ve çim futbol sahasının açılış töreni için ilçe protokolü ve Karasu’nun okul müdürleri Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu’nda hazır bulundu. Programın sunumunu Yassıgeçit Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Derya Boğa yaptı. Tören, bir dakikalık saygı duruşunun ardından Yassıgeçit Ortaokulu Müzik Öğretmeni Selda Polat eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Karasu Halk Eğitimi Merkezi Serenti horon ekibi, sunduğu gösteri ile büyük alkış aldı.

 

Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Azgı bir açılış konuşması yaptı. Azgı, okulun eksiklerinin nasıl giderildiğini ve kazandırılan iki sınıf ile futbol sahasının oluşumunda yaşanılan zorlukları anlattı. Müdür Hakan Azgı, “Devletin biz eğitimcilerden ve öğrencilerden bir beklentisi var. Bu beklentiye cevap vermek adına, imkanlarımız doğrultusunda adımlar atmak ve geleceğin belki de başbakanlarını, cumhurbaşkanlarını bu okullarımızdan yetiştirmek için çaba içerisindeyiz” dedi. “Sınıflarımızda taşımalı eğitim için dağıtılan yemekler sorun oluyordu. Okul bahçemize modern bir yemekhane kazandırdık” ifadelerini kullandı.

 

 “İki yıl içerisinde, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün teşvik ve yardımları, belediyemizin desteğiyle, okul aile birliğimiz, köy güzelleştirme derneğimiz, muhtarımızın, öğretmen arkadaşlarımızın ve velilerimizin imkanlarıyla okulumuza yeni imkanlar kattık” diyen Azgı, “Akıl oyunları sınıfının Karasu’da ikinci kez hayata geçirilen bir projedir. Bu proje de tam bir okul-köylü ortak çalışmasıdır” şeklinde konuştu. Azgı, iki yıl içerisinde okullarına kazandırılan projelerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

 

Konuşmanın ardından belge ve plaketler takdim edildi. Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Okul Müdürü Hakan Azgı’ya bir başarı belgesi verdi. Futbol sahasının çevre kapamasına destek olan Sarılar Fındık Adem Sarı adına teşekkür plaketini, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun takdim etti. Ardından müzik sınıfı ile akıl oyunları sınıfı ziyaret edildi.

 

Sınıfların açılışının ardından, ilçe protokolü ve müdürler, 45x25 metrelik bir futbol sahası ile 200 kişilik tribünü olan futbol sahasının açılışına geçti. Açılış kurdelesini Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Yassıgeçit Muhtarı Türker Tetik ve Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Azgı birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından sahayı inceleyen Kaymakam Gürçam, Başkan İspiroğlu, Milli Eğitim Müdürü Dursun ve ilçe protokolü, birer penaltı atışı yapmayı da ihmal etmedi.