-

Karasu’nun yeni anaokulu binasını Kabakoz Mahallesi’ne yapılacak. Mahallede anaokulu binasına ihtiyaç duyulduğunu ve bu doğrultuda yürütülen çalışmalar neticesinde yeni eğitim binasının yapımına Aralık ayında başlanılacağı belirtildi.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde yürütülen ‘Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi’ kapsamında ilçemize yeni bir anaokulu daha kazandırılıyor. Kabakoz Mahallesi’ne yapılacak anaokulu binamız 8 derslikten oluşuyor” dedi.

TESLİM SÜRESİ 210 GÜN

Yeni anaokulunun Karasu’nun üçüncü anaokulu olacağını dile getiren Turhan, “Okulumuz, bin 246 m² kullanım alanına sahip olacak. Okulun ismi henüz belirlenmedi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihalesi yapıldı. Aralık ayında çalışmaya başlanması bekleniyor ve 210 günde tamamlanarak eğitime hazır hale getirilecek” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN EVİ MÜJDESİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan son olarak Karasu’nun bir öğretmen evine de kavuşacağının müjdesini vererek, “İhale süreci tamamlandı. Öğretmen evinin de yapımının başlamasına günler kaldı diyebiliriz. Yakın zamanda projeye dair bilgi ve görselleri de paylaşacağız” şeklinde konuştu.