-

YETİŞKİN ÖĞRENCİLER, GENÇLERE ÖRNEK OLDU (izle):

...

Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında Karasu Halk Eğitimi Merkezi Açıkoğretim Lisesi’nden 120 öğrenci mezun oldu. Yaşları 44 ile 61 arasında değişen dört yetişkin öğrenci de lise diplomalarını, düzenlenen törenle aldı. Yetişkin öğrenciler, hedeflerinin üniversite okumak olduğunu söyleyerek gençlere de örnek teşkil etti.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürü Mehmet Taşkıran ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said Özkan’ın katıldığı törenle, 61 yaşındaki Nezahat İngenç, 50 yaşındaki Sibel Kuybulu, 47 yaşındaki Dilek Uçarkuş ve 44 yaşındaki Mustafa Genç, lise diplomalarını aldı.

OKUMANIN YAŞI YOK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Ölene kadar bir öğrenmenin ve kendimizi yenilemenin peşinde olmalıyız” diyerek yetişkin öğrencilerin mezuniyetlerini kutladı. Şube Müdürü Mehmet Taşkıran ise, “Ben de geç okuyabildim. İlkokula, herkesin bitirdiği yaşlarda başladım. Üniversiteden sonra 50 yaşımda yüksek lisans yaptım ve 51 yaşımda da iki yıllık bir yüksek okul daha bitirdim” diyerek hayatından örnek verdi.

Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Said Özkan, yetişkin öğrencilerin mezuniyetinin, diğer açıköğretim lsie öğrencilerine örnek olmasını temenni ederek, öğrencilere diplomasını takdim etti. Diplomasını alan Nezahat İngenç, “Köyde kız çocuğu okumaz diyerek zamanında beni okutmadılar. Çok uğraştım ve diplomamı 61 yaşında aldım. Gençlere zamanında okumasını tavsiye ediyorum” dedi.

GENÇLERE ÖRNEK OLDUK

Mustafa Genç ise “44 yaşımda diplomamı aldım. Geç oldu ama hayalime kavuştum. İşletmeci olmama rağmen okumanın devamını getireceğim. Okumayı sevmeyen gençlere de örnek olmak istiyoruz” diye konuştu.

Sibel Kuybulu, “50 yaşımda diplomamı aldım. Çevremdeki herkesi de açıköğretime yazdırdım. Babam 71 yaşında bile okuyordu. Ben de onu örnek aldım. Üniversite sınavına gireceğim” ifadelerini kullandı. Dilek Uçarkuş da “47 yaşındayım ve üniversite okuyan kızımla ben de üniversite okuyacağım. Çok mutluyum” dedi.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.